Hvilket SEO værktøj skal jeg bruge?

Det bedste seo værktøj

Når vi snakker SEO eller på dansk søgemaskineoptimering

Hvad er et SEO værktøj

Et SEO Værktøj er et stykke software som enten downloades eller benyttes online på en hjemmeside eller platform som hjælper dig med SEO ved at give dig en masse data på din egen og andres hjemmesider som du kan bruge til at forbedre din egen hjemmeside og dermed opnå højere placeringer i google’s søgeresultat.

Et SEO værktøj kan også være et analyse værktøj som eksempelvis SEO analyzer af Neil Patel. Dette er også bedre kendt som en SEO audit og kan for det første identificere problematiske områder, der skal forbedres samt oprette en handlingsplan for at rette dem, og for det andet vil en god SEO-audit holde dit websted ajour med den seneste udvikling inden for søgemaskineoptimering.

I dette indlæg vil vi fokusere på SEO værktøjer og ikke analyseværktøjer som udelukkende er til SEO audit’s, dog er dette en egenskab som følger med de fleste.

De forskellige SEO værktøjer

Der findes rigtigt mange SEO værktøjer derude og ligesom med alt andet, findes der både gode og dårlige, simple og avancerede også dem du bare burde undgå fuldstændig. Jeg vil blot fremhæve dem jeg enten selv har brugt i mit eget SEO bureau eller som jeg har kendskab til og viden om de benyttes at større SEO bureauer i Danmark. Herpå Webda bruger jeg Tiny Ranker til ranktracking og Ahrefs til søgemaskineoptimering af hjemmesiden.

SEO værktøjer du SKAL bruge

Google er trods alt (højst sandsynligt) den søgemaskine du prøver at få mere organisk trafik fra. Google er den søgemaskine med flest søgninger fordelt på alle søgemaskiner med mere end 90% af alle søgninger i verdenen ifølge statista. Derfor er denne guide målrettet og skrevet udfra den forudsætning at det er google du ønsker at blive indekseret på og netop derfor er det oplaget at du benytter dig af de gratis seo værktøjer som google tilbyder. Der er tre essentielle værktøjer som du bare skal bruge hvis du ønsker at arbejde med google SEO.

 1. GSC: Google Search Console (Teknisk SEO og data)
 2. GA: Google Analytics (Data)
 3. GMB: Google My Business (Local SEO)

1. Tiny ranker

Tiny ranker er et dansk-udviklet SEO værktøj som

Hold styr på din Google-placering og SEO-indsats på siden med Tiny Ranker, Google rank tracker, der bare fungerer. Vi fjernede de forbrugsgoder og holdt de ting, der hjælper dig med at tage beslutninger om at få arbejdet gjort.

Tiny ranker

Priser på tiny ranker:
Tiny ranker kommer i 4 forskellige abonnementer og har en 30-dags gratis prøveperiode. Du kan samtidigt spare 20% hvis du betaler for dit abonnement årligt (12 måneder af gangen).

 1. Starter:
 2. Basic:
 3. Expert:
 4. Agency:

Tiny ranker er et af mere prisvenlige og simple SEO værktøjer, du kan læse mere om tiny ranker eller prøve det gratis i 30 dage.

2. Morningscore

Morningscore

Alt-i-et SEO værktøj til E-handelWebbureauer Digitale virksomhederWebshopsKonsulenter Digitale SMB’er Oprettet til travle stiftere og marketingfolk, Morningscore er det enkleste SEO-værktøj, du finder derude. Alle vigtige SEO-værktøjer og meget mere Sparer tid med smarte forslag Enkel grænseflade for bedre arbejdsgang

Morningscore

Priser på Morningscore:
Morningscore kommer i 4 forskellige abonnementer og har en 14-dags gratis prøveperiode. Du kan samtidigt spare 20% hvis du betaler for dit abonnement årligt (12 måneder af gangen).

 1. Lite:
 2. Business:
 3. Pro:

Morningscore er et af mere prisvenlige og simple SEO værktøjer, du kan læse mere om morningscore eller prøve det gratis i 14 dage.

3. Ahrefs

Ahrefs

Værktøjer til at udvide din søgetrafik, undersøge dine konkurrenter og overvåge din niche Ahrefs hjælper dig med at lære, hvorfor dine konkurrenter rangerer så højt, og hvad du skal gøre for at overgå dem.

Ahrefs

Priser på Ahrefs:
Ahrefs kommer i 4 forskellige abonnementer og har en 7-dags prøveperiode for $7 USD. Du kan samtidigt spare 20% hvis du betaler for dit abonnement årligt (12 måneder af gangen).

 1. Lite:
 2. Standard:
 3. Advanced:
 4. Agency:

Ahrefs er et af de dyre og mere avancerede SEO værktøjer, du kan læse mere om Ahrefs eller prøve det i 7 dage for $7 USD.

Hvilket er så det bedste SEO værktøj

For mig hersker der ingen tvivl om hvilket SEO værktøj der er det bedste og der er ufatteligt mange der vil støtte min vurdering af det bedste SEO værktøj, nemlig Ahrefs.

Et prisvenligt alternativ til Ahrefs

Hvis du ikke syntes at Ahrefs er det rette for dig, hvad end det er på grund af prisen eller fordi det er for avanceret eller dybdegående i forhold til hvor du er, så findes der heldigvis et prisvenligt og simpelt alternativ til Ahrefs som stadig giver en hjælpende hånd og lang række egenskaber som kan styrke din SEO markant. Alternativet er Morningscore